Early bookingTot 40% korting geldig tot zondag 23 januari 2022
Zeebanket
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Zeebanket

Kent u al het lekkers dat de zee biedt? In Bretagne kunt u al deze producten van een bijzondere kwaliteit ontdekken.

Erquy is de hoofdstad van de sint-jakobsschelp; maar er worden ook oesters gekweekt, en de bouchot mossel om uw smaakpapillen met wat variatie te verwennen.

Vis is ook alom aanwezig, zowel voor schaaldieren (kreeft, noordzeekrabben…) als voor zeevissen (zeebaarzen…). Erquy, 4e vissershaven van Frankrijk, biedt elke woensdag en vrijdag een rondleiding door zijn visveiling; denk eraan te reserveren, want deze is erg in trek. Zo zullen enkele professionals u de vrucht van hun passie laten proeven en beleven.

Beleef een ziltige ervaring om uw kennis wat bij te spijkeren voor de proeverij!

In Erquy kweekt oesterkweker Nicolas Nonnet «bijzondere oesters»; aan de hand van een film zal hij u de geschiedenis van de oester vertellen. Zijn oesters zijn al vaak bekroond; dus het zal een waar genoegen zijn om zijn oesters te mogen proeven. Veel producenten zullen u hun pareltjes laten ontdekken; vaak produceren ze mosselen en holle oesters, zoals Merveilles du Cap in Plévenon of Alain Audineau in Fréhel.

In de buurt van Pléneuf Val André, in Planguenoual, biedt "le panier iodé" een kennismaking met het vak mosselkweker (rondleiding van 2u30, geschikt voor het hele gezin) of gewoon om zeebanket te proeven (oesters, tapijtschelpen, wulken, venusschelpen) in een sfeervol kader aan zee. Een adresje waar liefhebbers van ziltige lekkernijen zeker langs moeten gaan.

Cotriade-vissoep, oesters, sint-jakobsschelpen, kreeft, zeebaars, schaal zeevruchten, rivierkreeften, bouchot-mosselen, algen... De zee heeft ons zoveel te bieden...