Nord de la région Bretagne
© Emmanuel Berthier
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Toerisme vanaf onze camping in Noord-Bretagne

Bretagne, een bijzondere regio en een ideale vakantiebestemming! Hier ligt het grootste kustgebied van Frankrijk. Deze natuurlijke en groene kuststreek bestaat uit 4 departementen: Côtes-d'Armor, Ille-et-Vilaine, Finistère en Morbihan: Côtes-d'Armor, Ille-et-Vilaine, Finistère en Morbihan. Tussen land en zee is deze prachtige regio vol contrasten, toegankelijk vanaf camping Saint Pabu in Noord-Bretagne.

De adembenemende landschappen en vele fijne zandstranden aan een turquoise zee zorgen voor een heerlijke zomer. De geschiedenis, cultuur en taal, doordrenkt van traditie en legende, trekken vakantiegangers aan die op zoek zijn naar een ontsnapping. Neem de straatstenen of de paden, met uitzicht op zee, wanneer je maar wilt. De regio is voortdurend in ontwikkeling, net als de gastronomie.

Ooit beroemd om zijn crêpes en cider, nu pionier op het gebied van zeewier en bier, vindt het zichzelf steeds opnieuw uit, zonder zijn tradities en levenskunst te verlaten. Bretagne heeft vele juweeltjes te bieden voor een onvergetelijke vakantie aan kust in de Bretagne.

Ontdek Noord-Bretagne vanaf de camping

Ontdek vanaf onze camping in Noord-Bretagne de schatten van de Côtes-d'Armor. Ontdek Dinan met zijn prachtige middeleeuwse kasteel en de toren van het paleis van de hertogen van Bretagne, ga wandelen op de GR34, te voet of op de fiets, om te genieten van het adembenemende landschap van de kust. Ontdek Cap d'Erquy en zijn prachtige watersportplaatsen, of Cap Fréhel en zijn adembenemende zonsondergangen.
Ontdek op een steenworp afstand van onze camping in Noord-Bretagne de Roze Granietkust en haar juweeltjes van kleur, of de typisch Bretonse dorpjes Lamballe en Paimpol, en niet te vergeten het niet te missen Saint Brieuc.
Noord-Bretagne is vol eilanden en stranden om te verkennen. Ga op expeditie naar het Bréhat Eiland om de bijzondere flora en fauna te ontdekken, of naar de stad Erquy, met zijn haven en onvergelijkbare zandstranden, die direct bereikbaar is vanaf onze camping in Noord-Bretagne.
Geniet in Bretagne niet alleen van het landschap, maar ook van de lokale keuken! De Bretonse gastronomie is een van de parels in de kroon van de Franse cultuur en zal u zeker weten te bekoren. Ontdek de lokale specialiteiten op alle markten en beleef een exclusief moment met de gepassioneerde winkeliers van de Côtes d'Armor, op een steenworp afstand van uw camping in Noord-Bretagne.