Ambachtelijke producten
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Ambachtelijke producten

Een andere lekkernij uit de Bretonse gastronomie is cider, deze mousserende drank met een laag alcoholgehalte is weer in de mode. Dankzij dynamische ciderproducenten is deze drank nu ook buiten onze grenzen bekend en erkend. Op enkele kilometers van de camping vindt u de Cidrerie de la Baie in Planguenoual.

Deze biologische landbouwonderneming laat u kennismaken met de wereld van de ciderbereiding door middel van bezoeken. Van het werk in de boomgaarden tot de ontdekking van het ciderhuis, cider zal geen geheimen meer voor u hebben. En tot slot zal de beloning bestaan uit het proeven van hun ruime assortiment producten (ciders, appelsap, gelei, aperitieven, brandewijnen...). De ciderfabriek Benoit is gelegen in Lamballe, dit familiebedrijf opent zijn deuren voor een bezoek aan de exploitatie van maandag tot vrijdag van 10H tot 18H. De geproduceerde cider is uiteraard biologisch, de boerderij biedt vele andere producten aan (appelsap, Chouchenn, brandewijn maar ook perencider, honing en jam...).

In Saint Cast Le Guildo, kom naar de boomgaarden van de Landes boerderij, hier Jehan Lefèvre transformeert zijn appels en werkt meerdere recepten uit (ciders, appelsap, aperitieven, perencider, azijn, jam...). Vandaag is hij zelfs verbonden aan de ambachtelijke brouwerij Diaoulig, een van de vele microbrouwerijen in de streek. Deze laatste heeft een gamma van vijf producten: een bruin, een wit, een blond, een cervoise en een aardbeibier. Vele daarvan bevinden zich rond de camping. De brouwerij La Fréheloise is gevestigd in Fréhel. Het opent zijn deuren voor het publiek elke vrijdagochtend in de zomer.

De brouwerij legt uit hoe ze werkt en hoe ze haar bier bereidt. Zij produceren witte, blonde, bruine en amberkleurige bieren. Kom naar hun shop-bar om de geneugten van een ambachtelijk biertje te ontdekken. In de richting van Saint Brieuc, zal een andere brouwerij u haar geheimen doen ontdekken. De brouwerij van Launay produceert een traditioneel en ambachtelijk bier. Dit 100% Bretonse en 100% biologische bier biedt een assortiment van zes bieren die worden gedistribueerd van Erquy (bij Ti Fournil) tot het beroemde Vieilles Charrues-festival. Andere bieren stromen in de streek, zoals de brouwerij La Guernouillette in Saint Brieuc (meer dan 30 recepten van traditionele bieren) die bekend staat om haar zeewierbier of de brouwerij Uncle die begint te exporteren naar heel Bretagne.