Littoral des Côtes d'Armor
© Emmanuel Berthier
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Côtes d'Armor

De camping Saint Pabu Plage ligt in de holte van de vallei van St Pabu in de gemeente Erquy en de gemeente Pléneuf Val André. Het departement Côtes d'Armor is gericht op de zee. Het is gelegen in Noord-Bretagne. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke natuurgebieden.

Van de roze granietkust tot de smaragdkust via de spectaculaire kapen van Erquy en Cap Fréhel, biedt de Côtes d'Armor een van de mooiste uitzichten van Bretagne. Aan de wilde kust is de zachte levenswijze voelbaar, of het nu op het bloemeneiland Bréhat is, of langs de corniche van Pléneuf Val André.

Hier is de geschiedenis alomtegenwoordig, met een honderdtal megalithische vindplaatsen verspreid over het departement. De rijkdom van het erfgoed komt ook tot uiting in het behoud van de beschermde steden en dorpen (Moncontour of Jugons les lacs...). Ook de havens, zoals St Brieuc en Erquy, hebben van deze rijke geschiedenis geprofiteerd. Dit laatste is het beroemde "Gallische dorp" van Asterix en Obelix en staat bekend als de hoofdstad van de sint-jakobsschelp. Kortom, de Côtes d'Armor is een paradijselijke streek, waar u een heerlijke vakantie zult doorbrengen.