Zeilen in Erquy, Bretagne - Côtes-d'Armor
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Zeilen in Erquy, Bretagne - Côtes-d'Armor

In Erquy, in de Côtes-d'Armor in Bretagne, is zeilen een van de populairste watersporten voor vakantiegangers. Wat uw niveau ook is, kom profiteren van geschikt materiaal en een uitgestrekt water om uw kinderen kennis te laten maken met de zeilsport of om uw passie ten volle te beleven tijdens uw verblijf op een camping aan zee in Erquy!

Zeilen en watersporten: een waaier aan watersportactiviteiten om in het water te stappen!

Zeilen en watersporten omvatten verschillende disciplines en soorten boten die gebruik maken van de kracht van de wind. Onder de meest populaire sporten in Erquy, vinden we :

- De bijboot: een lichte zeilboot die ontworpen is om te cruisen, "strandzeilen" of wedstrijden te varen in regatta's. De Optimist is de rubberboot voor beginners, ontworpen voor kinderen van 6 tot 15 jaar.

- De lichte catamaran: zeer gebruikelijk in Franse zeilscholen, de catamaran vervangt vaak de dinghy voor leuke nautische activiteiten. Ideaal voor initiatie en verbetering.

- Kustzeilen (of cabotage): beoefend aan boord van een woonboot, biedt kustzeilen de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan door te zeilen, voor het plezier te zeilen of voor het plezier te vissen. Een zeilboot van minder dan tien meter kan voldoende zijn. Een minimum aan zeilervaring is vereist.

- Windsurfen: deze sport, die zeilen en surfen combineert, maakt een sterke comeback in Bretagne, vooral in Erquy. De Warp, een lange-afstands windsurfwedstrijd, blijft een belangrijk evenement in het najaar.

- Zandzeilen: deze sport is toegankelijk voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen, en wordt beoefend op de lange zandstranden van Erquy. De bestuurder kan zitten of liggen, alleen of vergezeld in een tweezitter. Snelheid en vrijheid zijn aan de orde van de dag!

Het watersportcentrum van Erquy, zeilen in de baai van Saint-Brieuc

In de Côtes-d'Armor kunt u in het watersportcentrum van Erquy de zeilsport in al zijn vormen beoefenen: rubberboot voor kinderen, catamaran voor volwassenen, windsurfen, zeekajakken, strandzeilen. Van initiatie tot verbetering, de Costarmorician Sailing Club biedt ontdekkingssessies, privé-lessen en cursussen voor alle niveaus in de baai van Erquy. Op het programma: zeetuin (4-5 jaar), moussaillons (6-7 jaar), maar ook verbeteringscursussen voor volwassenen en verhuur van materiaal.

Centre Nautique d'Erquy : Maison de la Mer, Rue du Port, 22430 Erquy, Tel. 02 96 72 32 62, www.centrenautique-erquy.fr


foto@Mathieu Le Gall, CRT Bretagne