Wandelingen en trektochten in Erquy
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Wandelingen en trektochten in Erquy

In de Côtes-d'Armor streek in Bretagne, is de streek van Erquy rijk aan wandelingen en trektochten, waar de natuur samengaat met een rijk historisch en cultureel erfgoed. Van een eenvoudige gezinslus tot een groot avontuur op de mythische GR34, er is voor elk wat wils!

De GR®34, het douanepad

In Côtes-d'Armor strekt de GR®34 - verkozen tot de favoriete GR® van Frankrijk - zich uit over meer dan 400 km bewegwijzerde routes. Op de Côte de Penthièvre kunt u via het beroemde pad van de douanebeambten de Grand Site Cap d'Erquy - Cap Fréhel bewandelen. In het majestueuze decor van de roze zandstenen kliffen, tussen stranden, heidevelden, duinen, dennenbossen en moerassen, zullen wandelaars versteld staan.

- Van Sables d'Or naar Erquy: 14 km - Van Erquy naar de haven van Dahouët: 14 km

Ontdekking van het mijnwerkerspad

Op de hoogten van de Lacs Bleus nodigt een interpretatiepad u uit om kennis te maken met de geschiedenis van de zandsteen en de oude steenhouwers die de bijnaam "de geraspte klompen" kregen. In die tijd werd de roze zandsteen verwerkt tot kasseien, die per wagon naar de kade beneden werden vervoerd en op boten geladen. De Blauwe Meren zijn de overblijfselen van deze voormalige roze zandsteengroeves. Vanaf de trap die in de zijkant van de klif is gebouwd (een beetje steil), klimt u omhoog naar de Blauwe Meren, die 40 m boven de zeespiegel liggen. Het uitzicht over de haven en het strand van het centrum is prachtig! De wandeling gaat verder in de richting van de Cap d'Erquy, door de heide en de gaspeldoornbloemen.

- Vertrekpunt: parking Lourtuais - afstand: 1,8 km - duur: 1u30

Het Lanruen Circuit

Deze lusvormige route volgt de kustlijn en leidt naar het landgoed Lanruen. Onderweg ontdekt de wandelaar prachtige uitzichten op Cap Fréhel en de baai van Saint-Brieuc, evenals het gebouwde erfgoed van de gehuchten die hij passeert: kapel, washuis, molen, voormalige steenhouwerswoningen, wachthuisje, dolmen, enz.

- Vertrek vanaf de parkeerplaats Plage du Guen - afstand: 9 km - duur: 2u30

Het Wilde Stranden Circuit

Aan de rand van de Kaap vormen de wilde stranden van Erquy (Lourtuais, le Portuais, Lanruen) het hoofdthema van deze wandeling die afwisselend natuurlijke en historische plaatsen aandoet. Onderweg te zien: de Blauwe Meren, de kanonskogeloven en het oude wachthuisje (1744), de Pointe des Trois Pierres (symbool van de Cap d'Erquy), de reddingsbootschuilplaats, de overblijfselen van de vestingmuren (oude vestingwerken).

- Vertrekpunt: parkeerplaats Cap d'Erquy - afstand: 7,5 km - duur: 2 uur

Het Caroual viaduct

Het viaduct van Caroual in Erquy (1913), gelegen aan de kust, is een kunstwerk op de departementale spoorlijn die Saint-Brieuc met Saint-Briac verbond. Het staat nu op de monumentenlijst en is het vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht, toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en kinderwagens. Het groene pad biedt wandelaars een prachtig uitzicht op het dorp Caroual, de Cap d'Erquy en de baai van Saint-Brieuc, tot aan de Pont des marais in Les Sables d'Or.

- Afstand: 4 km heen en terug lopen - duur: 2 uur


foto@L'oeil de Paco, CRT Bretagne