De mooiste stranden van de Penthièvre kust in Bretagne, Côtes-d'Armor
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

De mooiste stranden van de Penthièvre kust in Bretagne, Côtes-d'Armor

De Côtes-d'Armor zijn vol met prachtige stranden om te zwemmen, watersporten of gewoon te ontspannen. Van Cap Fréhel in het oosten tot de Pointe de Pléneuf in het westen, via Erquy, zijn er vele mogelijkheden. Wij hebben vijf paradijselijke hoekjes voor u uitgezocht die u kunt ontdekken tijdens uw verblijf op de camping in Erquy.

Saint-Michel strand in Erquy

Verscholen in Erquy in de Côtes-d'Armor is het strand Saint-Michel een van de mooiste stranden van deze kleine Bretonse badplaats, die bekend staat om zijn wilde en gulle natuur. Met zijn lagune-achtige aanblik, zijn witte zand en turquoise water trekt het strand van Saint-Michel vakantiegangers en gezinnen aan die op zoek zijn naar een andere omgeving. Zijn bijzonderheid: een prachtig uitzicht op Cap-Fréhel en het eilandje Saint Michel, bij eb te voet bereikbaar via een tombolo (let op de getijdetijden).

Het grote strand van Val-André

Dit is het bekendste strand van Pléneuf-Val-André. Zeer gemakkelijk toegankelijk, het strekt zich uit over 2,5 km. Mensen komen hier om te luieren op het fijne zand en hun kinderen in alle veiligheid te laten spetteren. Helemaal aan het eind heeft de baai van Piégu de bijnaam "Le Petit Nice". En de naam zegt het al: een mooie promenade-dijk laat u de mooie villa's van de "Belle Epoque" bewonderen die langs de kust liggen.

De Pissot baai in Pléneuf-Val-André

De baai van Pissot, gelegen tussen de haven van Dahouët en het grote strand van Val-André, is niet de bekendste, noch de gemakkelijkste toegang, maar het is zeker een bezoek waard. Deze kleine inham, beschut tegen de wind, is omgeven door weelderige vegetatie en biedt een echte oase van rust aan het "einde van de wereld". De omgeving is prachtig en er zijn niet al te veel mensen.

Het strand van Sables-d'Or in Fréhel

Het strand van Sables-d'Or in Fréhel wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden van Bretagne. Deze lange strook goudkleurig zand grenst aan de historische badplaats Sables-d'Or-les-Pins en is 3 km lang. Naast zwemmen kunt u er ook strandzeilen, kitesurfen en windsurfen. Om dit mooie strand vanuit Erquy te bereiken, neemt u de D786 in de richting van Cap Fréhel, daarna volgt u de richting Les Sables d'Or les Pins (D34).

Het grote strand van Saint-Cast-le-Guildo

Op het schiereiland Saint-Cast-le-Guildo liggen verschillende stranden die erg in trek zijn bij gezinnen. Het Grande Plage is het bekendste, beschut tegen de wind en ideaal om te zwemmen en te ontspannen. De zee is zelfs bij eb toegankelijk. De helling is zacht genoeg om geleidelijk het water in te gaan. Als bonus is er een prachtig panorama van de Pointe du Décollé vanaf de zeedijk.