Het kasteel van Bienassis in Erquy
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Het kasteel van Bienassis in Erquy

Tussen Erquy en Pléneuf-Val-André is het kasteel van Bienassis een van de juwelen van het erfgoed van de Côtes-d'Armor. Tijdens de vakantie kunt u onder leiding van een gids de geheimen ontdekken van dit beschermde historische monument uit de 15e en 17e eeuw.

Ontdek het leven van een kasteel in Erquy

Het kasteel van Bienassis, beschermd door vestingmuren en slotgrachten uit de 16e eeuw, is een opmerkelijk architectonisch geheel, opgetrokken uit roze zandsteen en graniet uit Erquy. De hele zomer lang opent het kasteel van Erquy zijn deuren voor het publiek voor rondleidingen, muzikale animatie en een groot klank- en lichtspel bij zonsondergang.

Volg de gids, hij zal u de geschiedenis vertellen van deze heerlijkheid die al zes eeuwen wordt onderhouden en bewoond. Het bezoek begint met de ingang van het kasteel en de hoofdtrap, de grote "gezelschapszaal", de wachtzaal, de keuken en de eetzaal. Het bezoek wordt voortgezet in de Franse tuin met zijn 230 oude rozenstruiken, de moestuin, de stallen, de kelder, de kapel en de grote laan die als historisch monument is geklasseerd.

Activiteiten in het kasteel

Kom de hele zomer met uw gezin lachen en spelen op het Château de Bienassis. Op het programma: gedramatiseerde bezoeken aan de verschillende vertrekken van het kasteel, ritjes met de paardenkoets, traditionele spelen uit de Middeleeuwen, diervoorstellingen, verhalen en legenden met steltlopers, eenhoorns, fretten, zintuiglijke wandelingen langs een ornithologisch parcours, ontsnappingsspelletjes... Zoveel originele manieren om het kasteelleven op Bienassis te ervaren!

Om de twee jaar voert het kasteel van Bienassis de grote figuren van de Bretonse geschiedenis op tijdens een fantastisch nachtelijk klank- en lichtspel in openlucht, waarbij kostuums, decoraties, verlichting en muziek worden gecombineerd.

Praktische info: Toegang: route d'Erquy, 22430 Erquy, gratis bezoek aan het kasteel van 14 tot 18 uur, rondleiding op woensdag, vrijdag en zondag om 14.30 en 16 uur, prijs volwassenen 8€, prijs kinderen 4€ (4-14 jaar). Contact: tel. 02 96 72 22 03, contact@chateau-bienassis.com, www.chateau-bienassis.com