Ontdek de Cap d'Erquy, uitgeroepen tot Grand Site de France
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Ontdek de Cap d'Erquy, uitgeroepen tot Grand Site de France

Profiteer van uw kampeervakantie in de Côtes-d'Armor om te ontsnappen naar Cap d'Erquy. Deze grote plaats van Frankrijk biedt een uitzonderlijk panorama over de baai van Saint-Brieuc en landschappen aan het einde van de wereld die wandelliefhebbers aantrekken. Bovendien is er een goed bewaard historisch erfgoed.

Een emblematische plaats van het natuurlijke erfgoed van Bretagne

Minder bekend dan zijn buurman Fréhel, is de Cap d'Erquy niettemin een bezoek waard. Dit rotsachtige voorgebergte, dat uitkijkt over de haven van Erquy, biedt een panoramisch uitzicht over de baai van Saint-Brieuc, met duizelingwekkende kliffen van meer dan 70 meter die steil in een smaragdgroene zee vallen.

Tegen de achtergrond van een smaragdgroene zee strekt de Grand Site de France zich uit over 170 hectare in een opeenvolging van wilde stranden, zandbaaien, roze zandstenen rotsen, heidevelden, dennenbossen en estuariummoerassen. Van het ene uiteinde van dit beschermde gebied tot het andere, kunt u door de diversiteit van de gekruiste natuurlijke milieus een ongerepte kustfauna en -flora ontdekken.

De Cap d'Erquy, tussen natuur en geschiedenis

De Cap d'Erquy heeft ook een bijzonder rijk historisch erfgoed, zoals blijkt uit het kasteel van La Roche Goyon (Fort La Latte), de vuurtoren van Cap Fréhel en de historische badplaats Sables-d'Or-les Pins met zijn 19e-eeuwse villa's.

In Port-Blanc kunt u de kanonskogeloven ontdekken, die aan het eind van de 18e eeuw werd gebouwd om de rede van Erquy te verdedigen en Engelse schepen in brand te steken. Het Corps de Garde des Trois Pierre, zichtbaar bij de Pointe d'Erquy, werd ook in deze tijd gebouwd. U moet ook het interpretatiepad "Lacs Bleus" volgen dat de geschiedenis vertelt van de oude roze zandsteengroeves en de steenhouwers van Erquy.

Wandelroutes op de Cap d'Erquy

De beste manier om de Cap d'Erquy te bezoeken is door te gaan wandelen op de GR34®, het mythische douanepad dat langs de kust rond Bretagne loopt. Het langeafstandspad verbindt de Cap d'Erquy met de naburige Cap Fréhel, twee van de meest grandioze punten van de Côtes-d'Armor. Wandeling vanaf de parkeerplaats bij de Pointe d'Erquy om de Kaap heen (lus van 5 km).

Afstanden en wandeltijden op de GR34 :

Cap d'Erquy > Sables d'Or les Pins : 12,5 km - 3 u 15
Sables d'Or les Pins > Cap Fréhel : 11,5 km - 3 u