Early bookingTot 40% korting geldig tot zondag 23 januari 2022
Wandelen of fietsen
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Wandelen of fietsen

Voor de sportieve activiteiten...

WANDELEN:

Vanaf camping Saint Pabu Plage, met zijn directe toegang tot het strand kunt u de Bretonse flora en fauna spotten, en een momentje de tijd even stilzetten. Pak snel een emmer en een hark, en steek de weg over om in het zand te gaan wroeten! Het strandvissen belooft mooie beloningen.

Trek de wandelschoenen maar aan en neem het Lange-Afstand-Wandelpad GR34, die langs de gehele kust loopt en prachtige uitzichtpunten biedt.

In het plaatsje Erquy kunt u een tennisbaan huren, en zelfs het BEACH TENNIS uitproberen, maar alleen in het zomerseizoen.

Op de kliffen, of rond de blauwe meren kunnen de grootste durfallen zich wagen aan het rotsklimmen; hier kan op elk niveau geklommen of geboulderd worden. Dit natuurgebied is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het "Lacs Bleus" observatiepad vertelt de geschiedenis van deze steengroeven, en de steenhouwers. De roze zandsteengroeven, voor de klif, zijn ambachtelijk geëxploiteerd vanaf eind 18e eeuw, tot in 1974 voor de bouw van de badplaats en woningen.

Ook in Pléneuf Val André kan goed gesport worden, met de golfbaan die tot de mooiste van Europa gerekend wordt, en tennissen op grasbanen. Op het strand kan goed gevliegerd worden; hier wordt zelfs elk jaar in mei het vliegerfestival "festi ‘Val" georganiseerd.

FIETSEN:

De fietsroutes met vélomaritime EV4 en de groene paden bieden de fietsliefhebbers gelegenheid genoeg om heerlijk op de fiets het departement te gaan verkennen. Deze zijn geschikt voor fietsers van elk niveau, en de plaatselijke rondjes zijn vrij vlakke, korte routes zodat iedereen fietsend de bezienswaardigheden kan gaan bezichtigen. Een fietstocht van 1 500 km, vanuit Roscoff tot de Belgische grens om er echt even uit te gaan, of om de lat hoog te leggen en tot de Noordzee te gaan fietsen. Voor de wat minder sportieve fietsers biedt de elektrische "E- SPIDER" fiets het fietsgevoel zonder al te veel inspanning +33 6 51 20 42 14. Dit voertuig is een sensatie!!! Camping Saint Pabu Plage verhuurt ook e-bikes!