Early bookingTot 40% korting geldig tot zondag 23 januari 2022
Producten van Land
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Producten van Land

De streekproducten zijn rijk; ze onthullen graag hun geheimen tijdens de verschillende uitstapjes.

De zoete pleziertjes in Bretagne

Voor de zoetekauwen biedt de koekjesfabriek van St BRIEUC in Yffiniac een kennismaking met de bekende Kouign Amann, Bretonse galettes en koekjes…

Maar ook hun gezouten karamel en jams zijn alom bekend; hoe kunt u er nu niet voor vallen? Mocht u trek in honing hebben, dan is er in Saint Alban de winkel BeeFlora (honing van zwarte bijen) naast het laboratorium voor winning en verpakking van honing. Mocht u op zoek zijn naar iets minder zoets, dan raden we aan via Cap Fréhel naar Plurien te gaan, voor een kijkje bij "Les poissons de Marion", een ambachtelijk atelier waar een assortiment rillettes met 100% biologische ingrediënten verkrijgbaar is.

Bretonse melkproducten

Bretagne is geen kaasregio, dat weet iedereen wel, maar dat neemt niet weg dat de camping omringt wordt door kaasmakerijen op basis van koemelk zoals van boerderij Le Vaumadeuc in Pléneuf Val André, die sinds 1987 een bijzonder tomme-kaasje, verse kaas maar ook ijs verkoopt… Vlak in de buurt vindt u in Planguenoual een producent van biologische geitenkaas, Pampilles en Cabrioles (bezoek mogelijk).

Op de markt van Erquy maandagavond vindt u hun hele assortiment staven en staafjes, maar ook de crottin-kaasjes, wel of niet gearomatiseerd. Een mooie ontdekking! Ten oosten van de camping hebben zich twee andere biologische geitenstallen geïnstalleerd. Geitenstal le Cap in Plevenon, op 800 m van Fort La Latte, biedt een mooi gevarieerd kaasassortiment in de vorm van crottin-kaasjes, staven, kronen, pyramiden, tomme-kaasjes. Zaterdag zijn ze ook te vinden op de markt van Erquy. De geitenstal van Fréhel is ook biologisch; van de melk maakt ze kaas natuurlijk, maar ook huttenkaas, kwark en joghurt. Hun producten zijn te vinden op de markt van Val André, verkocht door "la Binée Paysanne".

Fruit en fruitverwerking

Een verfrissing in de Bretonse gastronomie is de cider; deze bruisende, licht alcoholische drank die weer trendy wordt. Dankzij enthousiaste cidermakers is deze drank nu ver buiten de Franse grens bekend en erkend. Op enkele kilometers van camping vindt u "Cidrerie de la Baie" in Planguenoual. Dit biologisch landbouwbedrijf zal u door rondleidingen laten kennismaken met de wereld van cider. Van het onderhoud van de boomgaard tot de cidrerie: cider zal geen geheimen meer voor u hebben. En tot slot als waardige afsluiting, een proeverij van hun brede productassortiment (ciders, appelsap, geleien, aperitieven, brandewijn…). Cidrerie Benoit is gevestigd in Lamballe; dit familiebedrijf kan van maandag tot vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur bezocht worden. De geproduceerde cider is vanzelfsprekend biologisch, en de boerderij biedt nog veel meer producten (appelsap, Chouchenn (honingwijn), brandewijn, snijbiet, honing en jam …).

In Saint Cast Le Guildo kunt u een bezoekje brengen aan de boomgaarden van het boerenbedrijf "ferme des Landes", waar Jehan Lefèvre zijn appels op vele manieren verwerkt (cider, appelsap, aperitieven, snijbiet, azijn, jam…).

Neem ook een kijkje in de ambachtelijke brouwerij Les Diaoulig, een van de vele microbrouwerijen in het gebied. Ze hebben hier een assortiment met vijf producten: bruin bier, witbier, blond bier, cervoise, en aardbeienbier. Vele zijn rond de camping gevestigd. Brasserie La Fréheloise staat in Fréhel. Deze brouwerij is in de zomer elke vrijdagmorgen voor publiek geopend. Dan vertelt ze over de werkwijze en bereiding van haar bier. Ze maakt witbier, blond bier, bruin- of amber bier. Breng een bezoekje aan hun boetiek-bar om het plezier van ambachtelijk bier te proeven.

Richting Saint Brieuc is er een andere brouwerij die u haar geheimen prijsgeeft. De brouwerij "Brasserie de Launay" vervaardigt bier op een traditionele en ambachtelijke manier. Dit bier, 100% Bretons en 100% biologisch biedt een assortiment van zes biertjes verkrijgbaar in Erquy (Bij "Le Ti Fournil"), maar ook op het beroemde muziekfestival "Vieilles charrues".

Er is nog meer bier in het gebied, zoals brouwerij "brasserie La Guernouillette" in Saint Brieuc (meer dan 30 traditionele bierrecepten) bekend voor zijn algenbier, of brouwerij "Brasserie Uncle" die zijn productie door heel Bretagne verkoopt.

Bretonse specerijen

In Evran heet "Domaine du triskell rouge" u van harte welkom. Hier zal u gedreven boeren ontmoeten, die saffraan en rijst telen, en op de boerderij verwerken. U zal hier de weldaad en geneeskrachtige werking van saffraan ontdekken, en de producten verwerkt op basis van saffraan; maar ook de experimentele rijstteelt, uniek in Bretagne en vele andere agrarische experimenten!

Kouign-Amann, Far breton, Bretons gebak; gezouten karamel, crêpes, boekweit, het vleesgerecht Kig-ha-Farz, andouille-worst uit Guéméné, Lambig (ciderbrandewijn), Chouchen-honingwijn, cider, saffraan... wat een programma!