Early bookingJusqu'à -40% valide jusqu'au dimanche 23 Janvier 2022
Wat is er te doen, te zien en te bezoeken in Erquy? Volg de gids!
Contactez-nous au 02 96 72 24 65 ou sur camping@saintpabu.com
Retour

Wat is er te doen, te zien en te bezoeken in Erquy? Volg de gids!

Was u van plan om uw volgende vakantie in Bretagne op een camping in Erquy, Côtes-d'Armor door te brengen? Wij zeggen doen: u zult er geen spijt van hebben! Met zijn charmante vissershaven, zandstranden en roze zandsteenkliffen, heeft de grootste badplaats bij het kustgebied côte de Penthièvre veel te bieden om kampeerders te trekken die op zoek zijn naar zeelucht en grandioze landschappen.

Séjour en camping à Erquy

De haven van Erquy, belangrijkste Bretonse vissershaven voor de sint-jakobsschelp

Erquy, beschouwd als een van de mooiste havens van Frankrijk, is de vierde Franse vissershaven met een vloot van een honderdtal vissersboten. Hier wordt jaarlijks ongeveer 12 000 ton vis gevangen, en verkocht op de veiling. Voor fijnproevers zijn er vele bistrots en restaurants langs de kades, met overwegend vis en zeevruchten. De haven van Erquy staat ook bekend voor zijn sint-jakobsschelp, icoon van de lokale gastronomie. Bijna 50% van de Franse sint-jakobsschelpenvangst komt uit de Saint-Brieuc baai. Het is ook niet voor niets dat Erquy ook wel "hoofdstad van de sint-jakobsschelp" genoemd wordt!

De stranden van Erquy: zon, zee en zwemmen

Met zijn tien goudkleurige zandstranden, en ongerepte kreekjes aan de turkooizen zee is Erquy de ideale bestemming voor een strandvakantie. Op steenworp afstand van onze familiecamping in Erquy, biedt het strand van Saint-Pabu een betoverend kader voor een duik tussen de heuvel en de oceaan. Midden in de badplaats trekt het strand Le Centre onder de Cap d'Erquy ook vele liefhebbers. Wanneer u de voorkeur heeft voor ongerepte strandjes, dan moet u naar de stranden van Lourtuais, le Portuais, le Guen en Lanruen, aan de rand van de kaap. Een speciale vermelding voor het strand Saint-Michel - het fotogeniekste strand van Erquy, en het strand les Montiers, vergeten door de toeristische gidsen, maar zeker de moeite waard!

Cap d'Erquy, een "Grand Site de France" die u gezien moet hebben!

Cap d'Erquy is een opmerkelijk natuurgebied; wordt gerekend tot een van de meest iconische landschappen in Côtes-d'Armor. Kaap Cap d'Erquy, een bijzonder natuurgebied dat sinds 2019 wordt beschermd als "Grand Site de France", strekt zich uit over ongeveer 170 hectares ten zuiden van de haven, tussen kliffen en roze zandsteenrotsen, heidevelden en hooggelegen duinen, dennenbossen, vlakten met bremstruiken en grauwe dopheide, smaragdgroene zee en ongerepte stranden. De roze zandsteenkliffen reiken tot een hoogte van 60 meter boven de zeespiegel, en bieden een spectaculair panorama over de baai van Saint-Brieuc. Verborgen in een dennenbos liggen de meren de Cap-steengroeve, ook wel "blauwe meren" genoemd, boven de haven van Erquy.

Wandelliefhebbers nemen het douanepad (GR 34), langs de stranden van Erquy. Het pad gaat langs de duinen van Ville Berneuf en de golfbaan van Pléneuf-Val-André, net voor de badplaats Le Val-André, en vervolgens naar het haventje Dahouët, verandert in een Bretons fjord. Fietsers zullen de Vélomaritime EV4 nemen bij de opmerkelijke locatie van "Grand Site" Cap d'Erquy - Cap Fréhel, welbekend onder de fietsliefhebbers.

WIST U DAT? De kliffen kleuren roze vanwege de aanwezigheid van ijzeroxiden, ontstaan door de wijziging van ijzerrijke mineralen als zwart kaliumaluminiumsilicaat en magnetiet. Het roze zandsteen is overal; van de vissershuisjes van Erquy tot de villa's aan zee, maar ook kasteel Bienassis.

‎Kasteel Bienassis, een pareltje van roze zandsteen aan de Smaragdkust

Kasteel Bienassis is in de 15e eeuw gebouwd tussen Erquy et Pléneuf-Val-André, en een van de laatste burchten die aan het einde van de middeleeuwen gebouwd is. Achter zijn gevel van roze zandsteen uit Erquy verwelkomt een charmant herenpand bezoekers van juni tot september. Het bezoekje wordt voortgezet in het bospark, door de tuin in Franse stijl en de groentetuin aangelegd in de 17e eeuw. Middeleeuwse spelletjes, escape game, schatzoeken maken dit bezoekje voor de jongsten en geschiedenisliefhebbers extra leuk!

Het eilandje Saint Michel en het Bretonse kapelletje

Breng een bezoekje aan het eilandje Saint Michel tijdens uw vakantie op de camping in Erquy. Dit kluitje van niet eens een hectare, op steenworp afstand van de jachthaven "port des Hôpitaux" in Erquy, is bij eb te voet toegankelijk via een kuststrook, "tombolo" genoemd. Aan de top, een kapelletje gewijd aan Saint-Michel, opgericht in 1881. In de zomer verzorgen de Vrienden van de kapel een gratis rondleiding. Het is ook mogelijk om er ongestoord te picknicken.

Kennismaking met het klein onroerend erfgoed van Erquy

Tijdens uw vakantie in Erquy kunt u een kenmerkend klein onroerend erfgoed ontdekken. Om te beginnen met de religieuze gebouwen als de Saint Pierre et Saint Paul kerk, de Zeemannenkapel (chapelle des Marins), Saint-Pabu kapel en de Saint-Michel kapel; maar ook het hunebed van Ville-Hamon, een pad overdekt met roze zandsteen, dat een voormalig grafheuvel uit het neolithicum vormt.

Op de weg naar Cap d'Erquy, bij de inham anse de Port-blanc, zullen twee monumenten de aandacht trekken van liefhebbers van historische gebouwen: het wachtershuis Trois Pierres, gebouwd onder Lodewijk XVI om de Bretonse kust te verdedigen, en de kogelgloeioven voor het verhitten van kanonkogels, die in de 18e eeuw als doel had de schepen van de Engelse vijanden te verbranden. Genesteld op het punt van de kaap, op zijn kiezelstrand, noemen we ook de reddingsboot-stalling, die dienstdeed tussen 1935 en 1966, alvorens de ingebruikname van vedette Plancoët.

Uw camping in Erquy

U wilt graag iets reserveren op een camping in Erquy, voor een vakantie in Côtes-d'Armor, Bretagne? Het zal ons een groot plezier zijn u te mogen ontvangen op onze 3-sterren camping, op steenworp van de kapen Cap d'Erquy en Cap Fréhel. Onze Côtes-d'Armor camping ligt aan een uitgestrekt zandstrand, omringt door groene heuvels, en biedt een bijzonder uitzicht op de zee. Hier vindt u rust, en bent u in harmonie met de natuur!

Boek hier uw vakantie in een stacaravan, de "cabadienne" huttent, of een kampeerplaats voor tent, caravan of camper of kijk voor meer informatie over de bestemming van uw volgende vakantie in Erquy: www.erquy-tourisme.com

Publié dans > NL - Le : 7 décembre 2021