Early bookingJusqu'à -40% valide jusqu'au dimanche 23 Janvier 2022
Een kennismaking met de kliffen van Cap Fréhel
Contactez-nous au 02 96 72 24 65 ou sur camping@saintpabu.com
Retour

Een kennismaking met de kliffen van Cap Fréhel

Als u bij ons op de camping in Erquy bent, moet u zeker even naar Cap Fréhel, de ruwe diamant Côtes-d'Armor. Spectaculaire zandsteenkliffen, de burchttoren Fort la Latte hooggelegen op zijn rotspunt, en het vogelreservaat hebben dit natuurgebied tot een van de mooiste van Bretagne gemaakt, beschermd als Grand Site de France sinds 2019.

À la découverte des falaises du Cap Fréhel

Opmerkelijke landschappen

Heersend over de smaragdgroene zee ligt kaap cap Fréhel tussen de baai van Saint-Brieuc en de baai van Saint-Malo. Sinds 2019 beschermd als "Grand site de France", onthult deze roze zandsteenrots met grillig reliëf fotogenieke landschappen van een ongerepte en ongekende schoonheid, met kliffen van 70 meter die abrupt in de zee eindigen.

Regelmatig verkozen tot een van de mooiste panorama's van Bretagne, is kaap Cap Fréhel een afwisseling van rotspunten, roze zandsteenkliffen, zanderige inhammen omringd door een smaragdgroene zee, ongerepte heidevelden en dennenbossen waar zich de villa's verbergen van het kustgebied côte de Penthièvre. Bij helder weer heeft u een spectaculair panorama dat zich uitstrekt van le Cotentin en Jersey, tot Paimpol.

Wandeling: rondje Cap Fréhel

De koning onder de kapen biedt vele wandelingen voor iedereen. Om te beginnen met de GR 34, die Cap Fréhel verbindt met Fort la Latte. Dit is een rondje om Cap Fréhel, vanuit de inham Anse du Croc tot Pléhérel (6 km). Het kustpad is goed te doen. Wel wordt aangeraden goede wandelschoenen aan te trekken, want het terrein is nogal rotsig.

Het vogelreservaat van Cap Fréhel

Herkenbaar aan zijn rots uit roodachtige, gelaagde zandsteen is Fauconnière een van de grootste vogelreservaten van Côtes-d'Armor, na Sept-Îles. Van februari tot half juli vinden duizenden vogels in de kliffen een veilige plek om uit te rusten, een nest te maken en te broeden. We noemen in het bijzonder de zilvermeeuw, kuifaalscholver, noordse stormvogel, zeekoet, maar ook de alk, meest bedreigde zeevogel van Frankrijk. Het is een permanent spektakel in een grandioos decor!

De stranden van Cap Fréhel

De stranden van Cap Fréhel zijn heel bijzonder. Toegankelijk via de kust aan beide kanten van de kaap, vanaf het GR34 wandelpad of via de weg, trekken de stranden en ongerepte kreekjes vele toeristen. Bij het eilandje Saint Michel (toegankelijk bij eb), wordt het immense strand Sables-d'Or-les-Pins gerekend tot de mooiste stranden van Bretagne. De inham anse des Sévignés, aan de voet van de kliffen is ook zeker de moeite waard. Het strand van Fosse ligt helemaal in het uiterste puntje van het westelijk deel van het schiereiland; is bereikbaar via de duinen, en het meest verborgen en meest afgelegen strand. Tussen de rotspunten pointe de la Guette en pointe aux Chèvres, is het strand plage les Grèves d'en Bas de iconische surfspot van Cap Fréhel.

De vuurturen van Cap Fréhel

De historische vuurtoren van Cap Fréhel is in 1685 gebouwd door Simon Garangeau, de ingenieur-architect van Vauban; dit is een ronde toren van roze zandsteen met een scheepslantaarn erop. Achter de Vauban toren, de huidige 32 meter hoge vuurtoren; deze is in 1950 in gebruik genomen. Elke middag kan de vuurtoren bezocht, en beklommen worden (€ 3,-).

WIST U DAT? Kaap cap Fréhel heeft zijn naam gegeven aan cap de Freels, gelegen aan de oostelijke kust van Newfoundland toen plaatselijke zeemannen daar kabeljauw begonnen te vissen.

Fort la Latte, middeleeuws pareltje aan de Smaragdkust

De burcht fort la Latte (ook bekend onder de naam van kasteel Roche Goyon) is gebouwd in de 13e en 14e eeuw op een rotspunt, aan de ingang van de baai Fresnaye, in Plévenon. Dit is een mooi voorbeeld van middeleeuwse bouwkunst in Bretagne. De burcht is tussen 1690 en 1715 verbouwd tot kustverdedigingsburcht om Saint-Malo te beschermen. Bezat vroeger hoge muren uitgerust met krachtig kanongeschut. De nog overgebleven burchttoren, muren met weergangen, mezekouwen, schietgaten, kantelen en ophaalbruggen hebben de tand des tijds wonderwel doorstaan. Voor de liefhebbers van oude gebouwen, of van geschiedenis zal een bezoekje hoog op het lijstje staan!

Uw huuraccommodatie op camping Cap Fréhel

Waar overnachten: onze camping in Erquy, Côtes-d'Armor zal u hartelijk verwelkomen op 20 km van Cap d'Equy. Kies een mooi stekje bij zee voor uw tent, caravan of camper, of voor wat meer comfort in een accommodatie voor een vakantie met het gezin in het kustgebied Côte de Penthièvre. In de buurt van uw staanplaats op de camping in Fréhel zijn vele bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn: Erquy, Pléneuf Val André, Dinan, Dinard maar ook Saint-Malo.

Voor meer informatie over Fréhel: www.paysdefrehel.com

Publié dans > NL - Le : 7 décembre 2021