Zee Producten
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Zee Producten

Kent u alle gerechten die de zee te bieden heeft? In Bretagne kunt u producten van uitzonderlijke kwaliteit ontdekken. Erquy, hoofdstad van de sint-jakobsschelp, biedt u ook verschillende genoegens bij het kweken van oesters en mosselen. De visserij is ook alomtegenwoordig, zowel voor schaaldieren (kreeft, krab...) als voor wilde vis (zeebaars, ...). Ook verschillende professionals zullen u de vruchten van hun passie laten proeven.

In Erquy kweekt Nicolas Nonnet "uitzonderlijke oesters", deze oesterkweker zal u aan de hand van een film de geschiedenis van de oester vertellen. Vele malen bekroond, zal het een waar genoegen zijn om zijn oesters te proeven. Veel producenten laten u hun schatten ontdekken, vaak mosselen en holle oesters, zoals de Merveilles du Cap in Plévenon of Alain Audineau in Fréhel.

Aan de kant van Pléneuf Val André, in Planguenoual, stelt de "panier iodé" voor om het beroep van mosselkweker te ontdekken (bezoek van 2u30 aangepast aan het hele gezin) of gewoon om de producten van de zee te proeven (oesters, kokkels, wulken, prairies) in een charmant kader aan de kust. Een niet te missen adres voor wie van jodium houdt.