Producten van de Aarde
Contacteer ons op +33(0)2 96 72 24 65 of op camping@saintpabu.com
Terug

Producten van de Aarde

De plaatselijke producten zijn rijk, en als u er rondloopt, zullen ze u graag hun geheimen prijsgeven. Liefhebbers van zoetigheid kunnen in de koekjesfabriek van St BRIEUC in Yffiniac de beroemde Kouign Amann ontdekken, de Bretonse koeken en galetten...

Hun knowhow wordt natuurlijk ook erkend voor hun karamels met gezouten boter en hun confituren, hoe zou u niet kunnen bezwijken? Als u van honing houdt, kunt u in Saint Alban de winkel BeeFlora (zwarte bijenhoning) ontdekken, vlak naast het laboratorium voor de extractie en verpakking van honing. Wie op zoek is naar een minder zoete smaak, raden wij aan een bezoek te brengen aan de conservenfabriek van Marion in de richting van Cap Fréhel in Plurien, een ambachtelijk atelier waar u een scala aan rillettes met 100% biologische ingrediënten vindt.

Bretagne is niet de streek van de kaas, iedereen weet het, maar toch is de camping omringd door kaasfabrieken aan de ene kant van koeienmelkse kazen zoals de boerderij Vaumadeuc in Pléneuf Val André, die sinds 1987 uitzonderlijke tommes, verse kaas maar ook ijsjes aanbiedt... Vlak ernaast vindt u in Planguenoual, een producent van biologische geitenkaas Pampilles et Cabrioles (mogelijkheid tot bezoek).

Op de markt van Erquy op maandagavond vindt u al hun assortimenten houtblokken, boomstammen, maar ook hun assortiment al dan niet gearomatiseerde crottins, een geweldige ontdekking. Ten oosten van de camping hebben zich twee andere biologische geitenboerderijen gevestigd. De geitenboerderij Cap in Plevenon, op 800 m van Fort La Latte, biedt een heerlijk assortiment crottin-kaas, boomstammen, kroontjes, piramides en tomme. U kunt ze ook vinden op de markt van Erquy op zaterdag. De geitenboerderij van Fréhel is ook biologisch en verwerkt haar melk tot kaas natuurlijk, maar ook tot faisselle, fromage blanc en yoghurts. U kunt hun producten vinden op de markt van Val André via de Binée Paysanne.